43 photos, 2 videos

Den første julesne kom på det helt rigtige tidspunkt. Den var med til at øge julestemningen, da Randers Politiorkester for 78. afholdt velgørenhedskoncert.

For de godt 850 personer der havde købt billet blev julestemningen endnu bedre da Politiorkestret lagde ud med Nissernes Vagtparade. Så var tonen slået an.

Randers Politiorkester var under ledelse af Christian Wallmann-Høeg. Konferencier var Jacob Haugaard. Hans farverige tøj bestod af billeder med forskellige politikere, og det var ifølge ham selv et tegn på, at krisen er forbi.

Politidirektør Helle Kyndesen bød alle velkommen. Hun forklarede, at overskuddet fra julekoncerterne har hjulpet rigtig mange forskellige velgørenhedsorganisationer, f.eks. Kirkens Korshær samt Mødrehjælpen, og på den måde medvirker publikum til at gøre verden et bedre sted for mennesker og gøre en positiv forskel, sagde hun.

I 2016 blev der doneret penge til børneafdelingen på Regionshospitalet i Randers, Holberghus, Veterancafeen i Randers og Randers Julehjælp.

»Selv om det længe siden, at formålet med Politiorkestret blev vedtaget, adskiller det sig faktisk ikke ret meget fra det formål, som politiet har her i 2017,« forklarede Helle Kyndesen.

»Som politi er vi sat i verden for at bidrage til at gøre Verden et lidt bedre sted at være. Hver dag drager ca. 1050 medarbejdere fra Østjyllands Politi på arbejde, for at rykke ud til f.eks. færdselsuheld, tyverier, voldssager eller andre tilfælde hvor I borgere har brug for hjælp. Vores kerneopgaver er at sikre tryghed og sikkerhed for jer borgere« understregede politidirektøren.

Inden hun skød koncerten i gang kaldte hun en af orkestrets trompetist Svend Pilgaard. Han var med for 50. gang, og fik derefter en stor buket blomster og håndtryk fra Helle Kyndesen. Jacob Haugaard udbragte derefter et trefoldigt hurra for Svend Pilgaard.

Herefter røbede Haugaard for publikum, at mens han sad i Folketinget, kom Mogens Lykketoft hen til ham, og sagde, at han havde læst i avisen, at Jacob Haugaard tror på Gud, og spurgte hvordan man gør det.

»Du kan lægge ud med at vedtage, at det ikke er dig selv. Så er du nået langt,« svarede Jacob Haugaard, som mellem samtlige numre fortalte spøjse vittigheder, og episoder fra hans farvestrålende liv.

Ikke bare fortalte han vittigheder, men gav også et par numre fra hans eget repertoire.

Herefter kom dagens solist Johnny Hansen på scenen. Han er kendt som forsanger og guitarist i det populære danseorkester Kandis. Han sang først det store hit Skagens Solnedgang. Derefter julesangene ”Nu tændes 1000 julelys” og ”Dejlig er jorden” så smukt at ikke et øje var tørt.

Som en overraskelse i koncerten, kom ungdomskoret fra Tirsdalens Skole ind som luciaoptog. Koret blev ledet af Ilse Honoré Lerche.

Sangkoret Politi Sirenerne under ledelse af Matilde Mosekjær gav også et par numre og akkompagnerede ligeledes Johnny Hansen.

Julestemningen kulminerede, da Politiorkestret iført nissehuer spillede et julemedley med de mest kendte julesange og salmer. Det var lige før man kunne fornemme julesneen drysse ned fra himlen.

Traditionen tro sang samtlige medvirkende sammen med det publikum sangen ”Kongernes Konge”, og sluttede af med ”Solen er slukket” hvor solisten Jan Smærup sammen med orkestret spillede trompet fra tribunen.

Efter koncerten sagde én af de kvindelige gæster, at nu kan julen bare komme. Og der er ingen tvivl om, at sådan følte alle publikummer.
DSC02387DSC02391DSC02392DSC02397DSC02398DSC02399DSC02400DSC02412DSC02422DSC02429DSC02438DSC02441DSC02442DSC02444DSC02453DSC02459DSC02466DSC02469DSC02472DSC02486

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: