50 photos, 1 videos

Fredag 29. juni var det 74 år siden, at otte medlemmer af Hvidstengruppen blev henrettet i Ryvangen. Det blev vanen tro markeret i Mindelunden nord for Hvidsten Kro.

Efter kongelig anordning blev samtlige af marinehjemmeværnets fartøjer navngivet med navne, som har relation til modstandsbevægelsen.

I 1988 blev MHV 907 døbt »Hvidsten,« og dåben blev foretaget af Bitten Fiil. Besætningen på »Hvidsten« har en gammel tradition med, at den hvert år på årsdagen for Hvidstengruppens henrettelse, besøger Mindelunden, hvor der bliver nedlagt en krans.

I år bestod besætningen af 12 hjemmeværnsfolk af begge køn. Dette års fartøjsfører var premierløjtnant Jens Warnock.

Skibet fungerer som patruljefartøj, rednings- og miljøskib og udfører også opgaver for blandt andet politiet.

»Hvidsten« tilhører Flotille 369 på Holmen, og har tre besætninger. De skiftes til at foretage togtet fra Holmen til Dronningekajen i Randers Havn, for at deltage i kransenedlæggelsen.

Med militærisk præcision kommanderede fartøjsfører Jens Warnock klokken 12:00 hovedbeklædningen af. Herefter blev der nedlagt en krans ved mindestenen for de otte henrettede frihedskæmpere.

Efter højtideligheden deltog besætningen i en bedre frokost på Hvidsten Kro. Udover besætningen deltog også ”Gulle” Fiil Paetch som er Marius Fiil’s barnebarn, samt hendes mand Karl Paetch.

Efter frokosten kørte besætningen til Mustard Point (Hvidstengruppens modtageplads), og derefter til Randers Havn. Kort tid efter forlod »Hvidsten« havnen, og er nu klar til at varetage dens hovedopgaver.

SE VIDEOEN HER

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: