203 photos

Der var ikke mange på Hadsundvej i Randers, som var i tvivl om, at der skete noget særligt på falckstationen. Klokken 11:00 lød der usædvanligt mange udrykningshorn, men det var i en festlig anledning.

Stationsleder ved Falck i Randers, Bjarne Jørgensen kunne fejre sit 40 års jubilæum ved Falck, og brandkøretøjer fra gamle dage, og frem til de moderne sprøjter havde afhentet ham på sin bopæl, så han kom standsmæssigt til sin jubilæumsfest.

I falckgården stod godt 300 gæster og tog imod ham, og de fik alle et knus, et klap på skulderen og et ”velkommen til” fra den afholdte falckleder.

Bjarne Jørgensen er bl.a. kendt for sin ordenssans, og derfor var et stort banner med falck-ørnen vendt på hovedet, og flaget var ikke hejst helt til tops.

Direktør for Falck, Lars Vester skulle holde den officielle tale, men inden beordrede han banneret vendt korrekt, og flaget hejst helt til tops.

»Det er noget sjusk,« sagde falck-direktøren.

»Det er med sikkerhed ikke nogen af mine folk, som har gjort det,« svarede Bjarne Jørgensen omgående.

»Det er fantastisk præstation, at du har været ved Falck i 40 år, og samtidig har fulgt med de forandringer, som helt naturligt har været igennem de mange år,« sagde Lars Vester, og understregede, at alle opgaver var løst med bravour.

»Det er de opgaver, hvor du har måttet tage ture til akutvagthavende til ulykker, og ikke mindst de mange timer, du har måttet tale med efterladte og pårørende,« fremhævede falck-direktøren.

Efter talen monterede direktøren Falcks hæderstegn for 40 års tjeneste ved Falck på Bjarne Jørgensens bryst, ved siden af de tre øvrige hæderstegn.

Derudover fik stationslederen en forgrener, med plads til tre slanger. Den første slange symboliserer 10 år, den anden 25 år, og den sidste 40 år ved Falck.

Brandchef for Jylland og Fyn Thomas Dietz gav gæsterne et indblik i Bjarne Jørgensens omsorg for sit mandskab. Bl.a. hans madudbringning til brandfolk, som har været længe i indsats.

Tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus takkede Bjarne Jørgensen for et godt samarbejde med Randers Kommune, og mens Henning Jensen Nyhuus var ansat ved politiet i Randers.

Nyhuus påpegede ligeledes Bjarne Jørgensens store sociale indsats og ansvar, ved at tage sårbare børn og unge ind i praktik, og give dem en chance.

Holdleder for brandmændene Hans Jensen overrakte stationslederen et forklæde og en hjelm med påskriften ”Bjarnes Gufvogn” med henvisning til den trailer, som indeholder mad og chokolade til brandfolk i indsats. Der var også en kasket med samme påskrift, men også monteret med blå lys.

Begejstringen ville ingen ende tage, da der opstod en fingeret brand i en spand. To brandmænd kom kørende med udrykning ind i garagen i en tuk tuk. Brandredder Per Stensgaard spillede Bjarne Jørgensen, og gav hermed et indblik i, hvordan han med bestemthed og omsorg leder arbejdet. Men ”branden” i spanden blev slukket.

I alt var der 10 talere. Der var store og rosende ord til den jubilerende stationsleder, som over hele landet er respekteret for sine evner og omsorg for sine medarbejdere, som han kalder sine drenge.

Bjarne Jørgensen er kendt for at sætte positive spor hos de mennesker, som han kender og omgås, ligegyldigt om det er professionelt eller privat.

Den gennemgående karakteristik som gik igen i talerne, var ord som: Vedholdende, ihærdig, handlekraftig, troværdig, hjælpsom i svære stunder når medarbejderne har haft barske oplevelser og for at være tilgængelige for medarbejderne hele døgnet og året rundt, hvis nogen har brug for ham.

Det var en tydelig bevæget stationsleder, som takkede gæsterne for talerne og for to fyldte gaveborde, samt en anhænger med gaver.

På sin sædvanlige humoristiske måde fik han også takket de medarbejdere, som i gammelt tøj havde udført det store arbejde med at pudse brandkøretøjer og gøre klar til jubilæumsreceptionen.

»Jeg håber I kom til at svede helt vildt. Og jeg håber ikke I har lavet det i arbejdstiden,« sagde stationslederen.

Mange kneb en lille tåre, da han takkede sin hustru Marian for altid at stå ved hans side, og bakke ham op, og samtidig forlod talerstolen for at overrække hende en flot langstilket rose og give hende et kys.

Henvendt til personalet sluttede Bjarne Jørgensen af med at konstatere:

»I er saftsuseme nogle dejlige drenge.«

Han startede som redder den 1. juli 1978 i Kjellerup, og blev i 1995 stationsleder i Randers. Selvom han nu er 63 år, er der alligevel mange rundt om i landet, som ønsker, at Bjarne Jørgensen også kommer til at fejre sit 50 års jubilæum ved korpset.
DSC00620DSC00623DSC00626DSC00627DSC00629DSC00631DSC00633DSC00635DSC00637DSC00640DSC00643DSC00649DSC00651DSC00655DSC00660DSC00661DSC00662DSC00664DSC00666DSC00667

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: