181 photos

1. maj holdt tørvejr og sol, selv om vinden var kold, så de røde faner rigtigt kunne blafre. Sådan var det over hele landet, men ellers var der stor forskel på, hvordan arbejdernes internationale kampdag blev fejret i f.eks. Fælledparken i København og så ved havnen i Hobro.

I Fælledparken oplevede statsminister Helle Thorning-Schmidt igen i år at blive "pebet ud" fra egne rækker. Der var måske kun en 2-300 1. maj-deltagere, der virkelig for alvor udtrykte mishag mod statsministeren og regeringen, men for alle andre var det en 1.maj fest som altid: taler, fællessang og en stille pils eller to.

Modstykket til Fælledparken var havnen i Hobro. Her var ingen statsminister, og ingen, der demonstrerede mod budskaberne, som blev afgivet fra talerstolen i rigtig arbejderånd. Der var tre hovedtalere: Ole Christensen fra EU-parlamentet, gruppeformand Ellen Lykkegaard fra 3F's offentlige gruppe og så SF-politikeren Melanie Simick.

Det startede sidst på formiddagen, hvor LO var vært ved en håndmad og en håndbajer. Så var der optog fra Arbejdernes Forsamlingsbygning til Det Røde Pakhus på havnen, hvor talerne blev holdt, og til sidst var der underholdning med Laura Mo Band, som sangmæssigt spændte fra Edith Piaf til rhythm'n'blues til glæde for både syngende og dansende publikummer.

Johnny Sørensen fra DK-Event dækkede begivenheden i Hobro på vanlig vis med kamera og rundtur blandt deltagerne i 1.maj-festen.
Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (1)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (2)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (4)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (3)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (5)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (6)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (7)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (8)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (9)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (10)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (11)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (12)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (13)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (14)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (15)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (16)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (17)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (18)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (20)Der er forskel fra Hobro til Fælledparken (21)

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: