DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI | Seriøs Gas hos Memphis Mansion
10 photos

Udstillingen "A House Full Of Gas" blev i dag åbnet af Gasolin-trommeslager Søren Berlev, der kunne afsløre en meget omfattende og spændende udstilling med historien om Gasolin, som den kan beskrives fra 1969 og frem til nu.
Udstillingen viser masser af personlige ejendele og effekter fra Gasolin's professionelle karrieres højdepunkter. Samlingen indeholder desuden også effekter fra Kim Larsens solokarriere.
Danmarks største, privatejet Gasolin’ samling stammer fra Allan Sund, som desværre døde sidste år. Allan var kæmpe Gasolin’ og Kim Larsen fan og har samlet gennem mange år. Familien har nu besluttet, at samlingen skal udstilles for offentligheden for første gang nogensinde i denne størrelsesorden.
Ét kassettebånd. Det lyder sjældent som noget stort og fantastisk, men for den lille dreng Allan Sund, blev det starten til hele hans samling, da han i starten af 80'erne blev konfirmeret i over Hadsten kirke. Han fik en del gaver, men specielt én satte gang i noget stort: Et kassettebånd med Gasolin'. Det vækkede den store interesse for Allan. Hvis man så spoler frem i tiden til året 2015, har Allan Sund Danmarks største samling af Gasolin' og Kim Larsen. En fantastisk samling med unikke effekter som instrumenter, testpresninger, autografer, tøj, merchandise, tidligere ikke viste billeder samt sølv, guld og platinplader.
Henrik Knudsen udtaler ”Jeg er super stolt over at få chancen for, at vise publikum en samling af denne her kaliber. Samlingen er skabt af én mand med et ønske om at finde effekter så detaljeret og sjældne, at det ofte kun er de store museer, der har de ressourcer og kapacitet, men Allan Sund havde interessen og evnen til at klare det på egen hånd. Og det er imponerende”.
Udstillingen kan ses på Memphis Mansion i Randers til og med den 29. juli.
Tekst og foto: Kurt Helge

Gas (1 of 1)-2

Gas (1 of 1)-2

Gas (1 of 1)-3

Gas (1 of 1)-3

Gas (1 of 1)-4

Gas (1 of 1)-4

Gas (1 of 1)-5

Gas (1 of 1)-5

Gas (1 of 1)-6

Gas (1 of 1)-6

Gas (1 of 1)-7

Gas (1 of 1)-7

Gas (1 of 1)-8

Gas (1 of 1)-8

Gas (1 of 1)-9

Gas (1 of 1)-9

Gas (1 of 1)-10

Gas (1 of 1)-10

Gas (1 of 1)

Gas (1 of 1)

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Gasolin, beat, berlev, elvis, memphis mansion, pop, presley, randers, rock