DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI | The Magic Universe Of Fool's Paradise
27 photos

The Magic Universe Of Fool's Paradise Dk? Det lyder ekstraordinært, men det er sandelig også, hvad det er! Jeg tøffede til Tønder sent mandag eftermiddag - i regnvejr - for at opleve Fool's Paradise på Hagges Musik Pub.
Opvarmningen til Tønder-festivalen skulle i gang. Forventninger? Jo, jeg havde hørt bandet på Youtube og i et par lydglimt. Symfonisk musik med en let syret undertone. Musik, som oftest er god at lytte til, når den er pæn og velspillet.
Chok nr. 1 kom ved lydprøven, da "kaptajnen" - Detlef Kapteina - bad sin purunge trommeslager tælle til 4: Der opstod ganske enkelt en fornem sammenhængende lydkulisse, hvor man tænkte: hold da op, det kan da ende galt, det her. Og det gjorde det! Jeg - og heldigvis stort set alle gæster i musik pub'en - blev ganske enkelt overvældet af det musikalske kraftværk, som Fool's Paradise viste sig at være. Fint sammenspillet og med både elegance og power.
Jeg tænkte på Pink Floyd mht opfindsomheden i de enkelte sange. Jeg tænkte Fleetwood Mac omkring de følsomme elementer. Jeg tænkte: hvad er det ellers, det ligner? Og svaret var, at lyden og melodivalgene er baseret på mange års inspiration for mange sider samlet til en enhed, som gør, at kun Fool's Paradise lyder sådan.
Ikke mange orkestre kan prale af at have en så unik lyd, men Fool's Paradise kan. Drivkraften ligger to steder. Først og fremmest hos guitaristen, sangeren og sangskriveren Detlef Kapteina, der synger flot med en voksen mands hæse stemme, og som bare kører guitarharmonier og soloer, som havde han aldrig bestilt andet. Hvad han iøvrigt heller ikke har. Dernæst hos bassisten Bjørn Egeskjold. Jamen, han vil huskes som en dygtig stilren guitarist, men nu har han samlet alle sine virtuose egenskaber i et basspil, som ikke bare tjener til at drive bandet frem sammen med trommerne, men som i sig selv er et studie værd. Sublimt, da Egeskjold i sidste nummer spiller melodistemmen på sin bas og gør starten af et værdigt slutnummer til en følsom og rørende oplevelse.
De to alene kunne med en god backing have gjort det band til noget særligt, men så kom det ekstra element i kraft af vokalisten Bettina Meyer, der er et ubeskrevet blad med en fortid som cover-sangerinde, men som i den her sammenhæng blev bedt om at gå en halv tone op (måske kun en kvart - måske trekvart) for at ramme tæt på den vokal, som Kate Bush har begejstret alverden med.
Det er ikke Bush hele vejen igennem alle sange - det er også noget andet, nemlig Bettina Meyer, for også hun er unik og passer perfekt ind i sammenhængen. Bettina Meyer er iøvrigt mor til den unge trommeslager Oskar Meyer, som snart er gammel nok til at spille på et voksent spillested med spiritusbevilling. Bjørn Egeskjold har lært ham at spille trommer, og nu har knægten lært at slå til dem, som havde han mange års erfaring i et rockband.
For at få det hele til at hænge sammen, når virtuoserne brillerer på stribe, har Bjørn Egeskjold overtalt sin bedre halvdel, Anja Munkholm Egeskjold, til at betjene tangenterne. Hun kan det klassiske klaverspil, og det kan høres i musikken. Små fine harmonier, der understøtter melodien og fylder rummet ud - også med en orgelsolo i ny og næ, hvor det passer ind i musikken, men mest som en uundværlig klang, som er med til at skabe den særlige lyd.
Jeg var begejstret. Og bestemt ikke alene om det. Jeg kan ikke påstå, at det er ny og uhørt musik, men når man bekender sig til at stort bagkatalog, så skal det heller ikke være sådan. Men Fool's Paradise er alene om at vælge det udtryk, og derfor blev det en oplevelse, der langt oversteg forventningerne.
Fool's Paradise spiller endnu engang på Tønder-festivalen. Det er søndag den 28. august kl. 11 på Godsbanescenen. Don't miss it.
Og gå heller ikke glip af finalen ved Hamburg Band Contest fredag den 9. september, hvor dette grænseoverskridende band nok skal komme tæt på sejren, selv om en del af pointene kommer fra publikum, som måske favoriserer lokale Hamburg-helte.
Men: hvad angår musikalitet, kreativitet og drive, så får de svært ved at konkurrere med The Magic Universe Of Fool's Paradise.
Skrevet 24 timer efter oplevelse i mangel af bedre ord.
Fool's Paradise (1 of 1)Fool's Paradise (1 of 1)-3Fool's Paradise (1 of 1)-4Fool's Paradise (1 of 1)-5Fool's Paradise (1 of 1)-6Fool's Paradise (1 of 1)-7Fool's Paradise (1 of 1)-8Fool's Paradise (1 of 1)-9Fool's Paradise (1 of 1)-10Fool's Paradise (1 of 1)-11Fool's Paradise (1 of 1)-12Fool's Paradise (1 of 1)-13Fool's Paradise (1 of 1)-14Fool's Paradise (1 of 1)-15Fool's Paradise (1 of 1)-16Fool's Paradise (1 of 1)-17Fool's Paradise (1 of 1)-18Fool's Paradise (1 of 1)-19Fool's Paradise (1 of 1)-20Fool's Paradise (1 of 1)-21

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:fleetwood mac, fool's paradise, fools, koncert, pink floyd, rock, tønder