DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI | Festdag i Doktorparken
24 photos

For et års tid siden var et af Randers bys grønne åndehuller, Doktorparken, truet af lukning. Randers kommune foreslog parken nedlagt, fordi det ville være for dyrt at foretage en nødvendig renovering af det fuglevoliere, der altid har prydet området og været til glæde for børn og voksne. Borgerne ville det imidlertid anderledes. Foreninger og erhvervsliv bakkede op om en indsamling af midler, og selv om de langt fra rakte til at gøre Doktorparken levedygtig igen, så fandt byrådet alligevel midlerne i kommunekassen. Borgernes protester blev hørt.


Forleden kunne Doktorparken fejre 100 års dag, og i går blev den renoverede park åbnet på en festdag uden lige. De foreninger og borgere, der har bakket op om Doktorparkens fornyelse, havde nok håbet, at resultatet blev godt, men nok ike ventet, at det blev så flot, som tilfældet er det. Doktorparken anno 2016 er en endnu større pryd, end den måske nogensinde har været.

Borgmester Claus Omann Jensen forestod den officielle åbning - ikke ved at klippe nogen snor, men ved at lukke seks duer ud i parken, som de indtog i flyvende fart og fra oven kunne se, hvordan hundredevis af randrusianere var mødt op for at lade sig overraske over renoveringen, der ikke alene bydt på et flot voliere, men også på en skøn naturlegeplads, bedre toiletforhold, læ for regnen, nye stier og stadigvæk masser af grønt udenom den store sø, hvor ænder og fugleliv har deres legeplads.

-Det er nu en park, der er beregnet til at blive brugt - en park til bevægelse i naturen, sagde borgmesteren, der ridsede Doktorparkens historie op og mindede om, at den i 100 år har været til fornøjelse for generationer. Små som store og ikke mindst med plads til, at de ældre, der måske ikke er så meget i bevægelse, kan nyde parken på bænkene eller i græsset i ly af store gamle træer, der selv ville kunne fortælle forunderlige historier om parken gennem tiderne.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Mogens Nyholm, sagde ligeud, at det er borgerne og foreningerne, der skal have sin del af æren for, at Doktorparkens genfødsel blev til noget: Tak til jer for jeres insisteren på, at den park skulle have nyt liv. Nu gælder det om at bruge den. Unge og ældre. Og pas godt på den, så flot som den er blevet.

De mange gæster nikkede og var forundrede over, at der kunne være så smuk og fyldt så meget liv som tilfældet var det. Gymnastikopvisning fra RgF, musik fra Christian & K, Randers Realskoles orkester, tombola og servering af Lions Club, bål og aktiviteter hos KFUM Spejderne, ponyridning forestået af eleverne fra Mimers Brønd, duer og information fra racedueforeningen, hoppeborg og gøglere.

Jo, det var en rigtig festdag, som kulminerede, at Muddi stod for scenen og bare havde både børn og voksne i sin hule hånd med livgivende sange. Mange af dem har mere end 30 år på bagen, så Muddi og hans Salamidrenge har i den grad vist sig at være langtidsholdbar.

Nøjagtig ligesom Doktorparken.

(Tekst og foto: Kurt Helge)
Christian Og Ko-1Doktorparken-1-2Doktorparken-1-3Doktorparken-1-4Doktorparken-1-5Doktorparken-1-6Doktorparken-1-7Doktorparken-1-8Doktorparken-1-9Doktorparken-1-10Doktorparken-1-13Doktorparken-1-14Doktorparken-1-15Doktorparken-1-16Doktorparken-1-17Doktorparken-1-18Doktorparken-1-19Doktorparken-1KFUM spejdere-1Muddi-1-2

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:doktorparken, have, kfum, lions club, muddi, park, randers, salamidrengene, spjedere, underholdning