DK-EVENT - HELE DANMARKS EVENTGALLERI | Whole Lotta Music Going On ved Esbjergs anden Grand Old Rock
126 photos

Det er ikke altid, det går godt, når man forsøger at gentage en succes. Men i Esbjerg er undtagelsen bevist: Grand Old Rock 2016 blev en succes af mindst samme format, som da det nye tiltag blev præsenteret sidste år i teltet ved Sydvesten på Esbjerg Havn.

Imponerende, at der er så meget god gammel rock, pop og beat i Esbjerg her mange år efter, at den slags musik var moderne. Og ikke mindst imponerende, at det voksne publikum i den grad bakker op om initiativet – og ikke mindst, at de har luft og energi nok til at danse og synge med i hele 9 timer.
Ja, mange af publikummerne, der for 95 procents vedkommende befinder sig i aldersgruppen 50 til 75 år, kunne såmænd have holdt gejsten, om der så havde været to eller tre bands mere.

Programmet med Nice Old Boys, Beat Street, Fabulous Underbergs, Johan Lind And The Young Ones, The Beatophonics, Shaky Ground med Nalle og Michelle Birkballe som solister og afslutterne Red Mustang var rigtig godt skruet sammen. Alle holdt sig til konceptet: rock, der har rødder eller afsæt i 60'erne, og ingen mindede for meget om hinanden.

Der er stor variation i den gamle musik, og det blev bevist fra Nice Old Boys skød det hele i gang kl. 15 med ”Born To Be Wild” til den røde mustang fra Kolding trådte på bremsen ved godt midnat efter at have budt publikum på variationer fra Pink Floyd, Queen og endnu ældre supergrupper.

Kolding? Ja, det var ikke udelukkende Esbjerg-bands, men Red Mustang havde den nødvendige power til at give en fest et ekstra gear og slutte af med maner. Et rigtig godt valg.

En kæmpe overraskelse var også The Beatophonics fra hovedstadsområdet Tre musikere i Beatles-inspireret Liverpool-outfit knaldede den af med en udgave af ”Little Bitty Pretty One”, der ville have gjort Gary Brookers og The Paramounts mundlamme, og så var det ellers hit på hit, som man følte sig hensat til UK 1965 (jeg var der, så jeg ved det). Ja, flot og man kunne synge med på det hele, indtil der kom nogle sange, som holdt stilen hundrede procent, men som ikke mange af os havde hørt før. The Beatophonics har nemlig lavet deres egen fine CD med 60'er sange, men vel at bemærke spækket med egne kompositioner og ikke ”bare” kopier af sange, man har hørt før. Flot indtog i det vestjyske!

Beat Street startede deres show med at sætte en kendt baggrundslyd ind over musikernes egen intro, og vi følte os igen hensat til England midt i Sgt. Pepper-tiden. Lokalt band, god lyd, velspillende og et dejligt varieret sæt.
Det samme kan siges om Nice Old Boys, der vidste, at den skulle have speed fra starten og kunne få publikum på dansegulvet, inden der blev sagt ”tre”. Det kan godt være svært at starte en fest med 600 forventningsfulde gæster fra scratch, men det var bestemt ikke noget problem for Nice Old Boys, som har et godt og bredt repertoire.

The Fabulous Underbergs er et veritabelt party-band, der kan sætte et program sammen til enhver lejlighed. Ved Grand Old Rock havde de kigget publikum ud og gav stemningen endnu en tand op. Mange af publikummerne kender The Fabulous Underbergs fra 60'er-dagen på Tobakken i julen og fra mange andre fester, og de elsker dem. På musikken lyd det til at være gensidigt.

En, der ikke har problemer med at kigge publikum ud, er den tårnhøje alderspræsident (formodes) Johan Lind, der ligesom sidste år mødte op med The Young Ones som backing. Johan Lind graver sit repertoire frem helt tilbage fra 50'erne og synger både Elvis-, Cliff- og Buddy Holly-sange samt andre mere end 50 år gamle hits, som publikum stod i kø for at synge med på. Og ja, så selvfølgelig Johan Linds glansnummer ”Yesterday Man”, som Lind hittede med bl.a. i Australien. Den gamle frisør var i den grad tændt op opsat på igen at leve op til sit ry og gøre en god figur. Det gjorde han – velsyngende og i smittende godt humør.

Shaky Ground afslørede sig igen som et rigtig solidt og velspillende band, der var hjemme i Esbjerg efter i årevis at have leveret kompetent backing til en række en store navne fra Krebs, Stærk, Brohus til Belli og Søren Sko. Selv om de bestemt kan selv – og beviste det – så gav de også ved den her lejlighed plads til solister, nemlig grand old Rock-Nalle og i den forbindelse purunge Michelle Birkballe, så det væltede ud med rock, pop, blues og soul.

Michelle Birkballe er et livsstykke i stil med amerikanske Brenda Lee, og ingen kunne lade være med et bevæge synge, danse med og synge med på ”Sweet Nothing”, som Birkballe har hentet tilbage i 1960 – mange år før hun selv blev født.

Rock-Nalle gav selvfølgelig ”Go'e Gamle Fru Olsen”, men stod også for et af dagens højdepunkter, da han gav en følsom version af ”Bring It On Home To Me” - flot sunget af Nalle (og publikum) og rigtig fin backing fra Shaky Ground og ikke mindst Ulrik Bust's suværæne saxofonsolo. Jep, det var et sublimt øjeblik.

Hele stjerneparaden af for det meste ældre musikere, der har ungdommens glød i sig endnu, blev kædet sammen af konferencier Leif Fabricius, der viste overskud både til seriøse introduktioner og små muntre bemærkninger uden at træde ved siden af på noget tidspunkt.

Det var en forrygende dag. Den gode nyhed er, at Grand Old Rock er tilbage i 2017. Billetterne bliver sat til salg 1. december, så det er om at være hurtig. Teltet ved Sydvesten bliver uden tvivl også fyldt op næste år, for alle gode gange er som bekendt: tre.
Grand Old Rock (1 of 1)-2Grand Old Rock (1 of 1)-3Grand Old Rock (1 of 1)-4Grand Old Rock (1 of 1)-5Grand Old Rock (1 of 1)-6Grand Old Rock (1 of 1)-7Grand Old Rock (1 of 1)-8Grand Old Rock (1 of 1)-9Grand Old Rock (1 of 1)-10Grand Old Rock (1 of 1)-11Grand Old Rock (1 of 1)-12Grand Old Rock (1 of 1)-13Grand Old Rock (1 of 1)-14Grand Old Rock (1 of 1)-15Grand Old Rock (1 of 1)-16Grand Old Rock (1 of 1)-17Grand Old Rock (1 of 1)-18Grand Old Rock (1 of 1)-19Grand Old Rock (1 of 1)-20Grand Old Rock (1 of 1)-21

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:beat, beat street, beatophonics, birkballe, brand old rock, esbjerg, fabulous underbergs, fest, koncert, liverpool, nalle, nice old boys, partyband, pop, popmusik, red mustang, rock, shaky ground